Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové kousky na pivu s pasírovanou omáčkou z kořeněné zeleniny


Suroviny

  • 500 g vepřové plece
  • 1 větší cibule
  • 1 mrkev
  • kousek petržele a celeru (dohromady cca 200 g kořenové zeleniny)
  • 200 ml světlého piva
  • 100 ml vody nebo vývaru
  • 5 kuliček černého pepře a nového koření
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce chlebové strouhanky
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla

Postup

  • 1

    Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a okořeníme. Rozpálíme sádlo a maso zprudka restujeme ze všech stran.

  • 2

    Vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu. Chvilku restujeme, přidáme pepř a nové koření, rajský protlak, cukr, citronovou kůru a opět zarestujeme.

  • 3

    Vrátíme maso a podlijeme pivem. Necháme zčásti odpařit a přidáme vodu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vodou. Je-li maso měkké, vyjmeme ho a omáčku propasírujeme.

  • 4

    Přidáme chlebovou strouhanku (na jemno nastrouháme trochu tvrdého chleba), podle potřeby dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. Chceme-li omáčku jemnou, pak ji ještě ponorným mixérem promixujeme.

  • 5

    Na závěr pro zjemnění přidáme máslo, vrátíme maso, prohřejeme a můžeme podávat.

Bramborové noky

alkoholnokyomáčkavepřové masozelenina
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno