Maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. V hrnci se silným dnem rozpálíme sádlo, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, pak cibuli, opékáme do zlatova, pak přidáme maso, protlak, koření, zarestujeme, trochu podlijeme vývarem, vydusíme do šťávy, pak nalijeme víno a vývar a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu přepasírujeme.
Na závěr přidáme žampiony, které jsme si opekli na sádle. Přidáme je i s masem do omáčky, zahustíme perníkem a provaříme deset minut.
Tarhoňu připravíme tak, že si hrnce dáme olej, nasypeme těstoviny a pět minut opékáme, pak zalijeme přílohu dvojnásobkem obsahu horké vody, osolíme, přikryjeme a necháme zvolna dusit, dokud se nám nevypaří všechna voda.