Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové kostky na paprice


Suroviny

  • 600 g vepřové plece
  • 2 středně velké cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 3 lžíce sladké mleté papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 ml 30% smetany
  • cca 600 ml mléka
  • sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Na sádle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a restujeme 10 minut. Přidáme papriku a veškeré maso s ní promícháme, aby se masíčko paprikou hezky obalilo. Podlijeme troškou vody a necháme vysmahnout na tuk.

  • 2

    Pak podlijeme a dusíme doměkka. Můžeme i v tlakovém hrnci, bude to rychlejší. Když je maso měkké, vybereme ho děrovanou lžící a uchováváme v teple.

  • 3

    Do vroucího sosu přidáme zátřepku, kterou si připravíme tak, že v mléce rozmícháme mouku. Přidáme zbytek mléka, smetanu a necháme cca 15 minut na mírném ohni provařit. Podle chuti dosolíme. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a nakonec ještě propasírujeme přes sítko.
    Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Ale hodí se i těstoviny nebo noky.

houskové knedlíkyknedlíkyomáčkavepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno