Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, opepříme, přidáme utřený česnek, olej a vše řádně promícháme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji osmahnout dohněda. Přidáme maso, osolíme a restujeme 10 minut. Poté podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme a výpek přecedíme přes sítko.
Mrkev nakrájíme na hranolky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme na skus cca 15 minut.
Sádlo a máslo rozehřejeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou zředíme vodou z mrkve (uvařenou mrkev scedíme a vodu uchováme). Na mírném plameni necháme provařit mrkev s jíškou, přidáme cukr, citronovou šťávu, bílý mletý pepř a případně sůl.
Doředíme vodou z mrkve na požadovanou konzistenci. Úplně na závěr přidáme mražený hrášek a jenom krátce prohřejeme. Podáváme s dušeným masem a vařenými brambory.