Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové kostky na celeru


Suroviny

  • 400 g vepřové krkovice b.k.
  • 300 g celeru
  • 50 g špeku
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl
  • vývar nebo voda na podlévání
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla hotová jíška Knorr nebo zátřepka (1 lžíce hladké mouky + trocha vody)

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici. Do hrnce dáme na kostičky nakrájený špek a necháme vyškvařit.

  • 2

    Přidáme maso a zarestujeme. Přidáme cibuli a celer, to vše nakrájené na kostičky. Osolíme dle chuti a 10 minut vše restujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Zahustíme zátřepkou nebo lžící hotové jíšky Na zjemnění přidáme máslo. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo brambory.

bramborová kašebramborové knedlíkybramboryhouskové knedlíkyknedlíkynokyvepřové masozelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno