Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové karé na tymiánu


Suroviny

  • dva 1cm vysoké plátky vepřové kotlety bez kosti (karé)
  • hrubě drcený pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 100 g anglické slaniny
  • kousek pórku
  • 100 g mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • 3 větvičky tymiánu
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • vývar nebo voda na podlévání

Postup

  • 1

    Maso naklepeme hřbetem ruky a na krajích nařízneme. Opepříme, posypeme tymiánem, rozetřeným česnekem, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka z obou stran opečeme. Přendáme do pekáčku. Rajčata a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek na kolečka. Tyto nakrájené ingredience dáme na opečené kotlety a poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou.

  • 3

    Do výpeku v pánvi přilijeme víno a necháme odpařit. Přidáme vývar, ochutíme solí, necháme povařit a pak nalejeme do pekáčku k masu. Obložíme větvičkami tymiánu a přiklopíme. Pečeme v troubě na 200°C cca 30 minut, pak odklopíme a necháme zapéct mozzarellu. Vyjmeme maso a udržujeme v teple.

  • 4

    Šťávu na plotýnce zredukujeme nebo zahustíme hotovou jíškou. Dle chuti event. dosolíme. Nakonec přidáme na zjemnění máslo. Podáváme s rýží.

Jasmínová rýže v peřinách

omáčkarýžesýrvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno