Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec se šabateckou slaninou, bramborový knedlík, špenát


Suroviny

  • 600 gramů vepřové plece
  • 300 gramů šabatecké slaniny
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín, nové koření, bobkový list
  • vývar
  • hladká mouka
  • Knedlíky 600 gramů brambor
  • 150 gramů hrubé mouky
  • 50 gramů dětské krupičky
  • 1 vejce
  • sůl
  • Špenát
  • 500 gramů špenátového protlaku
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 0,5 dcl smetany

Postup

  • 1

    Plec vcelku si nasolíme, opepříme a potřeme lisovaným česnekem. Pak do masa uděláme čtyři zářezy, do nichž vložíme silnější plátky šabatecké slaniny. Vše zadrezírujeme a opečeme ze všech stran zprudka na sádle.

  • 2

    Přemístíme maso do pekáčku, přidáme cibuli, zbytek slaniny, nové koření, bobkový list, celý pepř, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  • 3

    Když je maso měkké, šťávu zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a provaříme (před dokončením přidáme ještě stroužek prolisovaného česneku a dochutíme solí a pepřem).

  • Knedlíky
  • 1

    Den předem uvařené brambory ve slupce si oloupeme, prolisujeme, přidáme mouku, krupici vejce a sůl, propracujeme a vytvoříme dvě šišky knedlíků, které zavařujeme ve vroucí osolené vodě, kam jsme přidali lžíci octa, dvacet minut.

  • 2
  • Špenát
  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme povolený protlak, podlijeme trochu vodou a deset minut dusíme.

  • 2

    Osolíme, dochutíme česnekem a pepřem a na závěr rozklepneme dvě vejce. Zmírníme var a zjemníme smetanou.

Podáváme s bramborovými knedlíky

Bramborové knedlíky

bramborové knedlíkyšpenátvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno