Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec na rýnský způsob


Suroviny

  • 500 gramů vepřové plece
  • 2 menší cibule
  • kousek celeru (50 gramů)
  • 1 rajský protlak
  • 4 menší kyselé okurky
  • 1 lžíce sádla
  • vývar dle potřeby
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • nové koření
  • bobkový list
  • celý pepř
  • sůl
  • jíška
  • 2 lžíce zakysané smetany

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme celer, necháme zhnědnout, pak přilijeme protlak, cukr a ocet, chvilku opékáme a pak přidáme maso.

  • 2

    Zarestujeme, podlijeme vývarem (lze použít bujón), dáme koření a dusíme do měkka. Když je maso měkké, zahustíme jíškou a provaříme. Pak přidáme nakrájené okurky a ještě pět minut vaříme.

  • 3

    Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  • Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkyomáčkarýžetěstovinyvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno