Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec na hříbkách a pórku


Suroviny

  • 4 plátky vepřové plece (výška 2 cm)
  • hrubě drcený pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 hrsti sušených hříbků
  • 1 pórek
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky + 3 lžíce vody na zahuštění
  • sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Maso naklepeme a po okrajích nařízneme. Posypeme pepřem, potřeme hořčicí z obou stran, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.

  • 2

    Na rozpáleném sádlo maso zprudka z obou stran orestujeme a poté odložíme. Do výpeku dáme na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Vrátíme zpět maso, osolíme, přidáme hříbky, které jsme si alespoň na 2 hod. namočili do vody. Hříbky vymačkáme. Maso podlijeme vodou (200 ml) a dusíme doměkka.

  • 3

    Zahustíme zátřepkou (ve vodě rozmícháme hl. mouku), necháme provařit, dochutíme dle potřeby solí. Podáváme s rýží, těstovinou nebo knedlíkem. Ani brambor by nebyl špatný.

Jasmínová rýže v peřinách

houbyomáčkapečivopórekrýževepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe