Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec na houbách


Suroviny

  • 500 gramů plecka
  • 200 gramů čerstvých hub nebo mražených
  • 30 gramů sušených hub
  • 2 menší cibule
  • lžíci sádla
  • 200 ml smetany na šlehání
  • kmín
  • nové koření
  • bobkový list
  • hladká mouka
  • ocet, cukr
  • oříšek másla
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme
    na sádle. Pak jej vyjmeme a přidáme cibuli, necháme zesklovatět, pak vrátíme maso, koření, podlijeme a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Když je maso poloměkké, přidáme tam houby čerstvé (mražené) i sušené.

  • 3

    Pokud jsou houby bílé, můžeme použít i výluh. Když je maso měkké, přilijeme smetanu a přidáme trochu cukru, zahustíme máslem obaleným v hladké mouce, provaříme, odstavíme a dle chuti dokyselíme.

Houskové knedlíky

houbyhouskové knedlíkyknedlíkyomáčkavepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno