Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec na houbách


Suroviny

  • 400 g vepřové plece
  • 300g mražených hub
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek 30% smetany ke šlehání
  • 300 ml vývaru (nebo vody)

Postup

  • 1

    V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme bobkáč a nové koření a 10 minut restujeme.

  • 2

    Poté podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Přidáme rozmražené houby.

  • 3

    Do misky dáme změklé máslo a do něj rukama zapracujeme hladkou mouku. Vytvoříme kuličku, kterou dáme rozpustit k masu a houbám. Nakonec zjemníme smetanou a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo noky.

bramborové knedlíkybramboryhoubyhouskové knedlíkyknedlíkyomáčkavepřové masozelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno