Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec na čirůvkách


Suroviny

  • 400 g vepřové plece
  • 400 g čirůvek (fialových, dvoubarevných, májovek)
  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml silného vývaru
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • nové koření
  • bobkový list

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na sádle necháme ztmavnout cibuli, pak přidáme maso, kmín a zarestujeme.

  • 2

    Podlijeme trochu vývarem, necháme vysmažit do tuku, pak znovu podlijeme, přidáme česnek a ostatní koření, dusíme do poloměkka.

  • 3

    Zhruba po 40 minutách přidáme houby, které jsme zvlášť nesolené osmažili na sádle a dusíme společně do měkka. Zahustíme hladkou moukou s vodou dle potřeby a necháme provařit.

Jasmínová rýže

houbyhouskové knedlíkyknedlíkyomáčkarýževepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno