Vepřové maso důkladně nasolíme, opepříme, potřeme směsí drceného česneku, oleje a tymiánu, svážeme provázkem, opečeme zprudka na oleji, pak přendáme do pekáčku, podlijeme vodou a posypeme kmínem.
Pečeme do měkka a přitom odstraňujeme výpek, který se nám usazuje na bocích pekáčku. Když je maso měkké, výpek poprášíme moukou a necháme zredukovat.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemnou. Vymačkáme z nich většinu vody, pak přidáme rohlík, vejce, mouku a škrob, osolíme a vytváříme dvěma lžícemi knedlíky, které zavařujeme 8-10 minut v osolené vodě.
Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme zelí, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou, dusíme do měkka. Když je zelí poloměkké, přidáme nastrouhanou bramboru, provaříme a dochutíme cukrem a octem.