Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová pečeně, chlupatý knedlíky, dušené zelí


Suroviny

  • 800 g vepřové pečeně
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • tymián
  • drcený česnek
  • kmín
  • Chllupatý knedlíky
  • 600 g brambor
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 1 rohlík
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • Zelí
  • menší hlávka zelí
  • 1 lžíce sádla
  • kmín
  • 1 brambor
  • sůl
  • cukr
  • ocet

Postup

  • 1

    Vepřové maso důkladně nasolíme, opepříme, potřeme směsí drceného česneku, oleje a tymiánu, svážeme provázkem, opečeme zprudka na oleji, pak přendáme do pekáčku, podlijeme vodou a posypeme kmínem.

  • 2

    Pečeme do měkka a přitom odstraňujeme výpek, který se nám usazuje na bocích pekáčku. Když je maso měkké, výpek poprášíme moukou a necháme zredukovat.

  • Chupaté knedlíky
  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemnou. Vymačkáme z nich většinu vody, pak přidáme rohlík, vejce, mouku a škrob, osolíme a vytváříme dvěma lžícemi knedlíky, které zavařujeme 8-10 minut v osolené vodě.

  • Dušené zelí
  • 1

    Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme zelí, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou, dusíme do měkka. Když je zelí poloměkké, přidáme nastrouhanou bramboru, provaříme a dochutíme cukrem a octem.

bramborové knedlíkyhouskové knedlíkyknedlíkyvepřové masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno