Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová kotleta na pórku


Suroviny

  • 2 vepřové kotlety s kostí
  • 1 větší pórek (pouze bílo část)
  • 1 červená paprika
  • 1 bílá paprika
  • 250 g žampionů
  • olej / sádlo
  • máslo
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 2 dcl vývaru / vody
  • 4 brambory
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Omyté a důkladně usušené maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji či sádle zprudka z obou stran osmažíme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájený pórek, chvilku restujeme, pak tam vrátíme maso, přidáme víno, které necháme z části odpařit. Dále vývar (gelový bujon nebo vodu), přiklopíme a dusíme doměkka.

  • 3

    Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené žampiony a papriku, kterou nakrájíme na malé kostičky. Podle potřeby osolíme a opepříme.

  • 4

    Zkontrolujeme maso, zda je měkké a zredukujeme sosík, do kterého dáme úplně na závěr kousek másla. Na talířích podáme s kopečkem zeleniny a brambory v jakékoliv úpravě.

bramboryhoubypórekrýževepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno