Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Velkopavlovický kapr se špeclemi


Suroviny

  • Na kapra
  • 4 vyfiletované porce kapra
  • 1 menší cibule
  • 3 lžíce meruňkové zavařeniny
  • 100 ml rybího vývaru
  • 100 g sušených meruněk
  • 50 g loupaných mandlí
  • 50 g sultánek /rozinek/
  • máslo
  • cukr
  • hřebíček
  • skořice
  • rum
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • citron
  • Na špecle
  • 300 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1 polévkovou lžíci oleje
  • vodu dle potřeby

Postup

  • 1

    Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Pak přidáme trochu cukru, meruňkovou zavařeninu, podlijeme vývarem a necháme deset minut zredukovat, pak přidáme meruňky, které jsme si namočili do rumu nebo jiného destilátu, spařené loupané mandle a necháme provařit s hřebíčkem a s kořením.

  • 2

    Pak vložíme kapra, kterého provaříme 15 minut, vyjmeme, stáhneme kůži a vrátíme do omáčky.

  • 3

    Nakonec přidáme sultánky a dle chuti dosolíme

  • Špecle
  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku, vytvoříme důlek, přidáme vejce, mléko a trochu oleje. Vytvoříme nepříliš tuhé těsto, které necháme odpočinout a pak zavařujeme nočky do osolené vody pomocí děrovaného síta na halušky.

  • 2

    Špecle jsou vařené, když vyplavou na povrch.

ryba
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno