Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vdolky


Suroviny

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 4 lžíce cukru
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl
  • olej
  • povidla
  • 2 pribiňáky

Postup

  • 1

    Mouky prosejeme, vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme třetinou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které posypeme moukou a necháme hodinu kynout.

  • 2

    Na pomoučněném vále vyválíme asi centimetrovou placku a pomoučněnou sklenicí tvoříme vdolky. Necháme 15 minut kynout, pak vytvoříme vprostřed vdolku důlek a smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi dvě-tři minuty z každé strany nejprve důlkem dolů. Odkládáme na ubrousek, abychom jsme se zbavili přebytečného tuku.

  • 3

    Každý vdolek pak potřeme povidly a ozdobíme pribiňákem.

sladkésmaženéšvestky
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno