Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vařené hovězí s rajskou omáčkou


Suroviny

  • 600 gramů hovězího zadního
  • 2 lžíce sádla
  • 1 větší cibuli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • bobkový list
  • nové koření
  • kousek skořice
  • 2 hřebíčky
  • sůl
  • cukr
  • 2 lžíce strouhaného perníku
  • vývar

Postup

  • 1

    Do vroucí vody dáme hovězí maso a vaříme do měkka

  • 2

    Na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme koření a necháme jej rozvonět.

  • 3

    Přidáme rajský protlak, kečup, cukr a necháme zarestovat. Zalejeme vývarem z masa a na mírném plameni za stálého míchání prováříme cca 15 – 20 minut.

  • 4

    Přidáme strouhaný perník a doladíme chutě solí, cukrem, můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Nakonec přepasírujeme přes jemné sítko.

  • 5

    Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou, těstovinami, či houskovým knedlíkem

hovězí masoknedlíkyomáčka
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno