Žloutky, oba cukry a tuk ušleháme do husté, bílé pěny. Přidáme ořechy, strouhanku, kterou jsme „pokropili“ vínem tak, aby byla vlhká. Pokud máme, dáme i ty zbytky z pečení. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Formu vymažeme (nejlépe sádlem), vysypeme kokosem nebo strouhankou a těsto vpravíme do formy. Uzavřeme víko formy, vložíme do vhodné nádoby s pokličkou a ve vroucí vodě (u uzavřené nádobě) vaříme cca 1 hodinu.
Necháme vychladnout a teprve pak vyklápíme z formy, někdy to jde dost špatně. Je nutné opravdu POŘÁDNĚ vymazat a vysypat formu.
Zdobíme pevně ušlehanou šlehačkou (nejlíp drží „fasonu“ Rama cremefine na šlehání), kterou můžeme osladit vanilkovým cukrem, no a na šlehačku, jak kdo chce: čokoposyp, hoblinky nebo poprášit kakaovým práškem. Fantazii se meze nekladou.