Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Valašský kontrabáš


Suroviny

  • 250 g pohanky - kroupy (ne lámanky)
  • olej
  • 200-300 g uzeného masa
  • 1 velká cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 kg vařených brambor
  • 1 lžičku majoránky
  • sůl, pepř
  • sádlo na vymazání pekáče

Postup

  • 1

    Pohanku připravte dle návodu nebo použijte tento postup na základní přípravu pohanky (pohanku při její samotné přípravě nemusíte extra ochucovat, stačí trocha soli). Brambory oškrábejte, nakrájejte a uvařte.

  • 2

    Na trošce oleje nebo sádla osmahněte cibuli, uzené maso a nakonec přidejte podrcený česnek a majoránku. Uvařené brambory přendejte do většího hrnce nebo mísy a lehce rozšťouchejte. Přidejte pohanku, směs z pánve a dochuťte solí, popř. trochou pepře.

  • 3

    Vše pořádně promíchejte a přendejte do sádlem vymaštěného pekáče. Zapečte při cca 200°C (horkovzdušná 180°) po dobu 15 – 20 minut, až bude povrch pevný a krásně zezlátne.

  • Jako příloha se doporučuje kysané zelí
bramboryčesnekslovenskásvětová kuchyněuzeninyzelí
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno