Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vajíčka v troubě


Suroviny

  • 4 vejce
  • kousek másla na vymazání zapékacích misek
  • 8 plátků Schwarzwaldské šunky
  • 3 menší rajčata
  • lžíci olivového oleje
  • pár lístků bazalky
  • 100 g sýru Camembert nebo podobného (Brie, Hermelín...)
  • 4 lžíce smetany ke šlehání 31%
  • 2 stroužky česneku
  • špetka sušeného tymiánu
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Nachystáme si 4 zapékací misky, které zlehka vymažeme máslem. Troubu si rozehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na silnější plátky, dáme na plech vystlaný papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem, přidáme najemno nasekaný česnek, tymián, zlehka osolíme a pečeme cca 10 minut.

  • 3

    Boky misek obložíme šunkou, dno pak na kostky nakrájeným sýrem. Bílky vyšleháme se smetanou, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme sýr.

  • 4

    Přidáme pečená rajčata, žloutky a poházíme bazalkovými lístky.
    Pečeme 10 – 15 minut taky na 200 °C.

  • 5

    Podáváme jako předkrm nebo snídani, ideálně s opečenou bagetou.

sýrvejcevelikonoce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno