Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vaječná tlačenka


Suroviny

  • 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
  • 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 200 g kvalitní šunky
  • 150 ml láku z kyselých okurek
  • 150 ml láku z Moravanky
  • 250 g majonézy Delikátní Hellmans
  • 1 menší cibuli
  • 1 gelový zeleninový nebo kuřecí bujon

Postup

  • 1

    Moravanku necháme vykapat na sítku a lák z ní zachytíme do misky. Okapanou zeleninu (bez feferonky) , cibuli, šunku a vajíčka nakrájíme nadrobno. Lák z Moravanky doplníme lákem z okurek tak, aby bylo tekutiny 300 ml.

  • 2

    Do kastrůlku nalijeme 150 ml láku, přidáme želatinu a uvedeme k varu. Necháme vychladnout. Ve zbytku láku převaříme bujon a taktéž necháme zchladnout.

  • 3

    Do misky k zelenině a vejcím přidáme majonézu a převařenou želatinu a bujon. Vše důkladně promícháme a směsí naplníme buď muffinové nebo jiné formičky, nebo fresh folií vysteleme formu na srnčí hřbet a hmotu nalejeme do ní.

  • 4

    Necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici. Podáváme s pečivem.

pečivopředkrmvejcevelikonoce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno