Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a feferonky. Restujeme dosklovata.
Maso obereme od kosti a překrájíme na velikost sousta. Přidáme do pánve, promícháme. Vmícháme bujon z vajíčka nebo vlastní. Pokud máme gelový, přidáme cca 150 ml vody a necháme asi 10 minu provařit. Řapíky celeru pokrájíme na proužky a šup s nimi do pánve. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pánve. Prováříme cca 10 minut.
Úplně nakonec přidáme najemno nakrájené majoránkové lístky. Zjemníme máslem. Podle chuti dosolíme. Já nesolila, slané to bylo akorát. Vhodnou a skvěle ladící přílohou byly čerstvé tortellini con formaggi.