Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Tzatziky


Suroviny

  • 500 g hustého bílého jogurtu (ideálně řeckého typu)
  • 2 velké salátové okurky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky bílého pepře
  • pár snítek čerstvého kopru
  • sůl dle potřeby a chuti
  • 1 lžička koření na tzatziky (ideálně originál z Řecka)

Postup

  • 1

    Okurky oloupeme, zbavíme jader, trochu osolíme a necháme cca 20 min. „vypotit“. Přebytečnou vodu slijeme a ještě okurky vymačkáme.

  • 2

    Do jogurtu dáme olej, rozmačkaný česnek, nasekaný kopr, všechno koření a promícháme. Poté přidáme do okurek a podle potřeby dochutíme.

  • 3

    Dáme vychladit a podáváme ke grilovanému nebo pečenému masu.

pečivopřílohařeckásalátsvětová kuchyně
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno