Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Tvarohové vdolky


Suroviny

  • Na těsto
  • 500 g mouky (250 g polohrubé + 250 hladké)
  • 300 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička
  • 150 g rozpuštěného tuku (Hera, zl. Haná)
  • Tvarohová náplň
  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 150 g cukru krupice
  • hrozinky
  • Drobenka
  • 150 g másla
  • 120 g cukr moučka
  • 200 g hladké mouky
  • marmeláda nebo povidla na potření

Postup

  • 1

    Ve vlažném oslazeném mléku necháme vzejít droždí, které potom vlijeme do mísy s moukou, vejcem, rozpuštěným tukem a solí a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

  • 2

    Připravíme si tvarohovou náplň a drobenku. Z těsta si na vále vytvoříme 10-12 kousků, které roztáhneme a na ně naložíme tvarohovou náplň, opatrně zaděláme a pokládáme na vymazaný plech.

  • 3

    Vytvoříme placky, které potřeme marmeládou nebo povidly a posypeme drobenkou. Okraje pomažeme olejem. Necháme je chvilku odpočinout a dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme při 220 °C asi 20 min. Před podáváním pocukrujeme.

koláčmoučníksladkéšvestkytvaroh
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno