Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou


Suroviny

  • jahody 500 g
  • máslo 1 lžíce
  • cukr 2 lžíce
  • Noky
  • měkký tvaroh 250 g
  • vejce 2 ks
  • polohrubá mouka 150 g
  • citronová kůra
  • lístky meduňky nebo máty na ozdobení
  • sůl

Postup

  • 1

    Jahody nahrubo nakrájejte (několik si nechte na ozdobení). V kastrolu zahřejte máslo, vsypte cukr a nechte ho rozpustit.

  • 2

    Pak přidejte jahody a nechte je asi 5 minut probublávat.

  • Noky
  • 1

    V míse promíchejte tvaroh, vejce, mouku, trochu nastrouhané citronové kůry a špetku soli. Ze vzniklého těsta vytvarujte 2,5 cm široký váleček, který rozdělte na stejné menší dílky – noky.

  • 2

    Zavařujte je do vroucí osolené vody, rychle přiveďte k varu, ztlumte plamen a pomalu vařte, až vyplavou na povrch. Vyberte je děrovanou naběračkou (nebo slijte přes cedník) a hned podávejte s rozvařenými jahodami.

  • 3

    Porce ozdobte překrojenými jahodami a lístky čerstvé meduňky či máty.

jahodyknedlíkynokyomáčkasladkétvaroh
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno