Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Tvarohové knedlíky s jahodami


Suroviny

  • 500 g tučného tvarohu nejlépe farmářského
  • 1 hrnek (250 ml) polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 1 lžička soli
  • 400 g zralých pevných jahod
  • 70 g másla
  • moučkový cukr dle chuti
  • libovolný posyp (mletý mák, osmažená strouhanka, strouhaný perník...)

Postup

  • 1

    Do mísy dáme tvaroh, žloutky, sůl a prosátou mouku. Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto. Je-li třeba, přidáme o trochu více mouky (záleží na kvalitě tvarohu). Z těsta utvoříme kouli a necháme ji v mikrotenovém sáčku hodinu v lednici.

  • 2

    Poté si těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme hada. Odkrajujeme kolečka, která zplacatíme dlaní. Do středu každého kolečka klademe omytou, řádně osušenou a stopek zbavenou jahodu. Okraje stiskneme k sobě a v dlaních vytvarujeme koule.

  • 3

    Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 6 minut podle velikosti knedlíků. Knedlíky posypeme moučkovým cukrem, mákem nebo jiným posypem a přelijeme přepuštěným máslem.

jahodyknedlíkysladkétvaroh
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno