Rybí maso (bez kůže) nakrájíme na kostky 3×3 cm, dáme do misky, zakápneme citronovou šťávou, bohatě posolíme a přidáme koření. Promícháme a necháme hodinu marinovat.
Do pánve dáme olej a necháme rozehřát. Přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony, překrájená cherry rajčata, osolíme, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme bazalku a zastříkneme vínem, které necháme zčásti odpařit.
Vše restujeme cca 10 minut. Úplně nakonec přidáme nasekanou cibulovou nať. Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme směs z pánve a rybí maso bez marinády. Pečeme v troubě na 200°C zhruba 15-20 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.