Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Těstovinový salát s kuřecím masem a pikantním dipem


Suroviny

  • 250 g libovolných těstovin (váha v suchém stavu)
  • 2 kuřecí prsa (cca 300 g)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sušených bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka nebo provensálské koření)
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 plechovka Bonduelle Mexico (280 g)
  • Dip
  • 150 g kysané smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 stroužek rozmačkaného česneku
  • špetka soli
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky 1×1 cm, posypeme kořením, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v uzavřené nádobě v lednici.

  • 2

    Rozpálíme wok, přidáme maso, osolíme a zprudka restujeme za stálého míchání 5 minut. Pak stáhneme plamen a necháme dodělat doměkka dalších cca 10 minut.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu a v sítku necháme okapat. Pak je přidáme k masu a promícháme. Zeleninu z plechovky a necháme okapat na sítku. Pak přidáme do pánve a opět promícháme.

  • Dip
  • 1

    Všechno promícháme a dáme do lednice vychladit. Salát můžeme podávat jak teplý, tak vychlazený. Nezapomeňte na ten dip!

dipkuřecí masopečivopikantnísaláttěstoviny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno