Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Telecí ragú


Suroviny

  • 300 g telecí kýty
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 200 g malých žampionů
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml vývaru
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 stroužek česneku

Postup

  • 1

    Maso odblaníme a pokrájíme na kostky 2×2 cm. Přidáme tymián, rozmarýn, opepříme, osolíme a zakápneme 1 lžící oleje. Promícháme a necháme přes noc v lednici.

  • 2

    Do pánve dáme rozpálit 1 lžíci sádla a 1 lžíci másla. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zhnědnout. Pak přidáme maso, které obalíme v mouce a ze všech stran opékáme cca 10 minut. Pak přidáme pokrájenou mrkev, nasekaný česnek rajčatové pyré, cukr a chvilku zarestujeme. Nalejeme víno a necháme cca 10 minut odpařit.

  • 3

    Podlejeme vývarem a dusíme doměkka. Délka dušení závisí na mase. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.

  • 4

    Do druhé pánve si dáme lžíci másla a oleje, přidáme na plátky pokrájené žampiony (nesolíme) a restujeme cca 10 minut. Pak je přidáme společně s hráškem k hotovému masu. Podle chuti event. dosolíme.

  • 5

    Podáme s rýží.

hovězí masorýžetelecí maso
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno