Maso odblaníme a pokrájíme na kostky 2×2 cm. Přidáme tymián, rozmarýn, opepříme, osolíme a zakápneme 1 lžící oleje. Promícháme a necháme přes noc v lednici.
Do pánve dáme rozpálit 1 lžíci sádla a 1 lžíci másla. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zhnědnout. Pak přidáme maso, které obalíme v mouce a ze všech stran opékáme cca 10 minut. Pak přidáme pokrájenou mrkev, nasekaný česnek rajčatové pyré, cukr a chvilku zarestujeme. Nalejeme víno a necháme cca 10 minut odpařit.
Podlejeme vývarem a dusíme doměkka. Délka dušení závisí na mase. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
Do druhé pánve si dáme lžíci másla a oleje, přidáme na plátky pokrájené žampiony (nesolíme) a restujeme cca 10 minut. Pak je přidáme společně s hráškem k hotovému masu. Podle chuti event. dosolíme.
Podáme s rýží.