Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Telecí guláš sadaře Brůny


Suroviny

  • 600 g telecího krku
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 2 feferonky
  • 1 menší mrkev
  • 1 hrst sušených hub (stročky)
  • střídka chleba na zahuštění
  • hovězí nebo telecí vývar
  • kousek řapíkatého celeru
  • nové koření
  • pepř
  • jalovčinky
  • tymián
  • sůl

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na větší kostky.

  • 2

    Do hrnce dáme sádlo, mrkev, celer, cibuli a necháme zhnědnout, pak přidáme maso, papriku, feferonky, zarestujeme, přidáme koření, povidla, podlijeme telecím vývarem (vodou) a dusíme do měkka.

  • 3

    Když je maso skoro měkké, přidáme houby, deset minut povaříme, pak zahustíme chlebem a necháme dojít.

Bramboráčky

bramborákygulášhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčkatelecí maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno