Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Svíčková na smetaně


Suroviny

  • hovězí zadní
  • hranolky voňavé slaniny
  • cibule
  • kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel... poměr 3:2:1
  • lžíce hořčice
  • bobkový list
  • nové koření
  • smetana
  • mléko
  • citronová šťáva
  • strouhaný perník
  • špetka sušeného tymiánu
  • pepř, sůl

Postup

  • 1

    Maso prošpikujeme slaninou, kterou si nakrájíme na hranolky a necháme chvilku v mrazáku ( líp se potom špikuje ). Maso svážeme potravinovou nití pro zachování tvaru, osolíme, opepříme a zprudka na kousku rozpáleného sádla ze všech stran opečeme.

  • 2

    Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, taktéž všechnu kořenovou zeleninu, taky na kostičky nakrájenou, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Do tohoto základu dáme hořčici a chvilku restujeme. přidáme divoké koření, prošpikované a opečené maso, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péci do trouby. Během pečení maso podléváme podle potřeby.

  • 3

    Hotovo máme za cca 2 hodiny, záleží na tom, jak nám peče trouba a jaké máme maso. Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Zbavíme ho provázku a nakrájíme na plátky. Vyjmeme koření a tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme.

  • 4

    Přidáme smetanu, mléko a kdo chce, přidá do mléka hladkou mouku. Povaříme, dochutíme citronovou šťávou, solí, cukrem… každý podle své chuti. Přidáme 2 lžíce strouhaného perníku a nakonec omáčku ještě propasírujeme přes sítko.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyhovězí masoknedlíkymrkevomáčka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno