Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Srbský džuveč


Suroviny

  • 600 g jehněčího masa (měla jsem ramínko)
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce sádla
  • 4 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lilek
  • 1 větší kedlubna
  • 5 paprikových lusků
  • 6 rajčat
  • 5 brambor
  • 100 g rýže (v suchém stavu)
  • 2 lžíce zelené natě (petrželové + celerové)
  • 1/2 hrnku vývaru z kostí (nebo jiného)
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky.

  • 2

    Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne. Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky. Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme. Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme.

  • 3

    Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata, přidáme vývar a přiklopíme.

  • 4

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.

Jasmínová rýže v peřinách

bramboryčesnekpečivorýžešťouchané bramborysvětová kuchynětěstovinyuzeniny
  • author Naďa Indruchová
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Doba vaření: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 6

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno