Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Špízy


Suroviny

  • Vepřové maso (krkovice, plecko)
  • slanina
  • klobása nebo jiná uzenina
  • cibule
  • oblíbené koření (zde Farmářský steak od Vitany)
  • trochu sádla
  • olej
  • voda na podlití

Postup

  • 1

    Záměrně neuvádím množství ingrediencí, záleží, kolik chcete porcí.
    Maso nakrájíme na kostky (2x2cm), posypeme kořením, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky jako maso, oloupanou cibuli na kolečka, taktéž klobásku.

  • 2

    Na špejličky napichujeme na střídačku maso, slaniny, cibuli, klobásku… Pekáč vymažeme sádlem, vložíme špízy a dáme péci do trouby rozehřáté na 180°C.

  • 3

    Zprvu necháme přiklopené, po cca půl hodině odklopíme, trochu podlijeme vodou nebo vývarem. Během pečení obracíme a pečeme doměkka.

Vařené brambory ve slupce

bramboryšpízuzeniny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno