Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Špízy z vepřových palců


Suroviny

  • 2 kousky vepřových palců cca 300 g
  • mladá cuketa
  • různobarevné papriky asi 4
  • špek mangalice 100 g
  • čabajka
  • pesto z medvědího česneku
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  • 1

    Palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2 cm plátky a pomatláme pestem. Zakápneme olejem a dáme hajat do ledničky.

  • 2

    Ráno si připravíme špízy, cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme. Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty si předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji.

  • 3

    Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbude (čabajka, špek, zelenina, maso..) , naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem. Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut.

  • 4

    Pak odklopíme, malinko podlijeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat. Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti. Já udělala „ameriky“.

bramborycuketarýžešpízuzeninyvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Počet porcí: 5

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno