Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Špízy z vepřových palců


Suroviny

  • 3 vepřové palce (palce jsou konce vepřové panenky) cca 500 g
  • 200 g kvalitní uzené slaniny
  • 6 - 8 cibulí
  • 4 lžíce oleje
  • hrubě drcené koření na gril např. Farmářský steak
  • sůl

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na zhruba 1cm vysoké plátky, zakápneme olejem a vmasírujeme koření. V chladu necháme přes noc, ale klidně i dva dny. Během marinování maso sem tam přeložíme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na plátky a cibuli na hrubší kolečka. Maso podle potřeby osolíme a na grilovací špejle střídavě napichujeme maso, slaninu a cibuli až do spotřebování všeho.

  • 3

    Na rozpáleném grilu za občasného otáčení grilujeme ze všech stran až do změknutí masa. V průběhu grilování a otáčení potíráme zbylou marinádou.

Bramborový salát

bramborový salátbramborygrilovánísmaženéšpízuzeninyvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno