Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Španělský ptáček


Suroviny

  • 4 plátky roštěné
  • 1 vejce natvrdo
  • 2 kyselé okurky
  • 1 větší párek
  • 4 malé špalíčky slaniny + dle chuti ještě slaninu na kostičky do omáčky
  • 1 malá cibule
  • 3 velké cibule
  • dijonská hořčice
  • čerstvě mletý pepř černý
  • sůl
  • 1 lžíce sádla
  • voda nebo vývar
  • chutnání – slanina i hořčice jsou slané

Postup

  • 1

    Roštěnou naklepeme, každý plátek pomažeme dijonskou hořčicí, lehce osolíme a poklademe kouskem párku, čtvrtkou vejce natvrdo, čtvrtkou cibulky, půlkou okurky a špalíčkem slaniny. Uděláme závitky a převážeme provázkem.

  • 2

    Jednu velkou cibuli nakrájíme na kostičky a spolu se slaninou na kostičky a ptáčky dáme opéct na rozpálené sádlo. Zalijeme vařící vodou (nebo vývarem, máme-li) tak, aby ptáčci byly zaliti do poloviny, opepříme, přidáme ještě lžíci dijonské hořčice a dusíme cca 1,5 hodiny, občas obracíme a podléváme.

  • 3

    Zbylé dvě cibule nakrájíme na kostičky, dáme do kastrůlku s vodou a chvíli povaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme, ke konci dušení cibulí ptáčky podlijeme.

Jasmínová rýže v peřinách

hovězí masorýžeuzeninyvejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno