Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Španělský ptáček z vepřového masa


Suroviny

  • 600 gramů vepřové kýty
  • hořčice plnotučná
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • 2 vejce
  • 3 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 100 gramů špeku
  • 1 nožička klobásy
  • olej
  • vývar
  • hladká mouka

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na čtyři plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Plátky poklademe okurkou, kouskem uzeniny, špekem, vejcem a cibulí, smotáme provázkem, obalíme v mouce a zprudka opečeme.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, pak přidáme hořčici, koření, ptáčky, krátce zarestujeme a podlijeme vývarem.

  • 4

    Dusíme do měkka, pak zahustíme hladkou moukou a provaříme.

Podáváme s rýží

Jasmínová rýže

roládarýževejcevepřové masozávitek
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno