Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Smažený sýr


Suroviny

  • Eidam 30%
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sádlo na smažení

Postup

  • 1

    Sýr nakrájíme nebo lépe, necháme si v krámě nakrájet, na cca 1/2 cm vysoké plátky. Tyto protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích (tato nesolíme) a ve strouhance.

  • 2

    Obalujeme důkladně i po stranách, strouhanku důkladně vmáčkmeme do sýra. Přebytečnou strouhanku oklepeme a znovu obalený sýr protáhneme ve vejcích a následně ve strouhance. Zabalíme do fresh folie a dáme na cca 30 minut k ledu.

  • 3

    V pánvi rozpálíme sádlo a na středně silném plameni smažíme pozvolna sýr z obou stran dozlatova. Po rozkrojení se nám musí krásně roztékat a na jazyku působit lahodnou slast. Podáváme s různě upravenými bramborami, kroketami, hranolkami….

bramborysmaženésýr
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno