Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Smažený řízek naložený v česnekovo-hořčičné marinádě


Suroviny

  • 600 g vepřové krkovice -4 plátky
  • 6 stroužků česneku
  • olej
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • citron na ozdobu
  • brambory
  • máslo
  • plocholistá petržel

Postup

  • 1

    Řízky naklepeme, nasolíme, opepříme a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z oleje, utřeného česneku a hořčice.. Necháme marinovat nejméně 12 hodin, pak řízky vyjmeme, osušíme ubrouskem a obalíme klasicky v trojobalu.

  • 2

    Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje.

  • 3

    Podáváme s bramborem, který jsme polili trochou másla. Zdobíme sekanou plocholistou petrželí.

Vařené brambory ve slupce

bramborová kašebramborový salátbramboryčesnekřízeksalátsmaženéšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno