Sýr podélně rozkrojíme a vydlabeme měkkou část. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
Pak přihodíme nadrobno nakrájené žampiony, na kostičky pokrájenou šunku osolíme, opepříme a dusíme 10 minut. Nakonec přidáme nakrájenou cibulovou nať. Směs necháme zcela zchladnout.
Touto pak naplníme hermelíny, pořádně přimáčkneme, obalíme v klasickém trojobalu a na oleji či sádle smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.
Do hrnce nalejeme smetanu, přidáme vydlabaný sýr a mírném plameni necháme rozpustit.
Přidáme žampionovou směs, co se nám nevešla do sýrů, přidáme bílý mletý pepř a podle chuti dosolíme. Podáváme s vařenými bramborami.