Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Smažené králičí kousky marinované v podmáslí


Suroviny

  • králičí zadní a přední běháky, hřbet
  • 100 ml podmáslí
  • hladkou mouku
  • vejce
  • strouhanku
  • sůl
  • sádlo na smažení
  • 1 lžíci studeného másla

Postup

  • 1

    Králičí maso naporcujeme na menší kousky. Uložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme podmáslím. Pořádně je všechny v podmáslí obalíme a necháme 24 hodin marinovat.

  • 2

    Maso otřeme papírovou utěrkou a osolíme. Obalíme v klasickém trojobalu: v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 3

    Do pánve dáme sádlo a maso z obou stran zprudka osmažíme. Přendáme do pekáčku, přiklopíme a v troubě na 180 st. pečeme 50 minut. Pak odklopíme, přidáme vločky másla a necháme dojít na barvu cca 15 minut.

  • 4

    Díky podmáslí je maso krásně šťavnaté a křehké a taky ztratí případný králičí odér, který každému nevoní.

Vařené brambory ve slupce

bramborykráličí masořízeksmažené
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno