Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Škubánky s mákem a povidly


Suroviny

  • 1kg brambor
  • 200 gramů hrubé mouky
  • sůl
  • 150 gramů sádla
  • cukr moučka
  • mletý mák
  • povidla

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme skoro do měkka v osolené vodě. Pak vodu slijeme a vrátíme zpátky tak, aby sahala voda do poloviny brambor. Přisypeme mouku, několikrát šťouchadlem propracujeme, přikryjeme a necháme 20 minut na nižší stupeň propařit. Pak hněteme tak dlouho, dokud nemáme nelepivé homogenní těsto.

  • 2

    Když brambory převaříme, budou škubánky lepivé. Rozpustíme sádlo a dvěma lžicemi, které namáčíme do horkého sádla, vykrajujeme na talíř škubánky.

  • 3

    Sypeme mákem smíchaným s cukrem a přidáme na talíř povidla, která jsme dosladili a v případě potřeby zředili horkou vodou a pokud to máme rádi, škubánky na talíři ještě omastíme.

bramborové knedlíkybramborysladkéšvestky
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno