Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Skotská vejce


Suroviny

  • 300 g mletého vepřového masa z plece
  • 2 hrsti na jemno nasekané petrželové nati a pažitky
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • Trojobal
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • řepkový olej na smažení

Postup

  • 1

    Mleté maso řádně propracujeme společně s kořením a bylinkami. Natvrdo uvařená vejce obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Masovou směs si rozdělíme na 4 stejné díly a v dlaních je splácneme na placičky, do kterých vložíme moukou obalené vejce. Utvoříme koule, obalíme v trojobalu, t.z. v hladké mouce, protáhneme rozšlehanými vejci a následně obalíme ve strouhance.

  • 3

    Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pozvolna smažíme cca 20 minut. Podáme např. s bramborovou kaší.

  • 4

    Když vejce obalujeme masovou směsí, snažíme se o to, aby směs byla ve stejné vrstvě kolem vejce a hodně utlačujeme. To se mně moc teda nepodařilo.

bramborová kašebramborymleté masošťouchané bramboryvejcevepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno