Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Selátko na přírodní způsob


Suroviny

  • 600 gramů mléčného selete
  • sůl, pepř
  • 250 gramů másla
  • 300 gramů hrášku
  • 3 mrkve
  • 700 gramů malých brambor
  • cukr, citron
  • česnek
  • olej

Postup

  • 1

    Mléčné selátko opepříme, potřeme rozpuštěným máslem, těsně před přípravou osolíme a zprudka opečeme z každé strany dvě minuty.

  • 2

    Pak jej vyjmeme a vložíme do rozpuštěného másla o teplotě 80 stupňů a necháme jej tam hodinu „koupat“. Maso zkřehne a přebere oříškovou chuť.

  • Příloha
  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, promícháme se solí a česnekem a opečeme na másle.
    Nakrájíme si mrkev, dáme trochu másla, na něj cukr, uděláme si světlý karamel, přidáme mrkev, osolíme, opepříme, trochu podlijeme, když je na skus, vmícháme hrášek, dochutíme citronem a provaříme deset minut.

bramboryšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno