Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Sekaná


Suroviny

  • 600 g vepřové plece
  • 300 g hovězího předního masa (např. krkuú)
  • 100 g anglické slaniny
  • 6 stroužků česneku
  • sůl, pepř
  • 1 vejce + žloutek (bílek nevyhazovat)
  • hrst majoránky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice (nebo dijonské)
  • 1/4 l hrnek mléka strouhanka dle potřeby (cca 4 hrsti)
  • 1 lžíce sádla
  • voda nebo vývar na podlévání

Postup

  • 1

    Maso si necháme pomlet u řezníka, nebo tak učiníme sami doma. Přidáme veškeré koření i ostatní ingredience, řádně propracujeme a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.

  • 2

    Druhý den hmotu znova rukama řádně propracujeme a podle potřeby dochutíme solí, případně přidáme strouhanku.

  • 3

    Pekáček vymažeme sádlem a namočenýma rukama vytvarujeme dvě šišky. Bílek s kapkou studené vody rozšleháme a mašlovačkou potřeme sekanou. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě na 180 st. cca hodinu. Během pečení doléváme dle potřeby vodu a výpekem poléváme.

bramborová kašebramboryčesnekhovězí masomleté masošťouchané bramboryuzeninyvejcevepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno