Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Sekaná v kabátku


Suroviny

  • 500 g mletého masa (50-50 vepřové, hovězí)
  • vejce
  • česnek
  • 150 g anglické slaniny
  • strouhanka
  • muškát
  • trochu vody
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • na špičku nože prášku do pečiva
  • sůl
  • mák nebo kmín na posyp
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Směs ochutíme a řádně vyprátujeme. Je-li řídká, přidáme strouhanku. Doprostřed bochánku vložíme anglickou slaninu.

  • 2

    Hladkou mouku smícháme s trochou kypřícího prášku, hery, soli, vejce a vody a vypracujeme tužší těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme na plát asi dva milimetry široký a zabalíme do něj sekanou, KTEROU JSME SI PŘEDPEKLI A NECHALI VYSTYDNOUT!

  • 3

    Potřeme vejcem. posypeme mákem a pečeme 25 -30 minut v remosce nebo v troubě.

  • Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše
bramborová kašebramborymleté masošťouchané brambory
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno