Rýži nasypeme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a lžičkou vyškrábeme dřeň. Tu společně i s lusky vhodíme do osoleného vařícího mléka, do kterého jsme přidali ždibec másla. Do mléka vsypeme okapanou rýži. Pro vaření rýže volíme hrnec se sendvičovým dnem.
Na mírném plameni, za občasného promíchávání, vaříme cca 15 min. Rýže nemusí být zcela měkká, budeme ještě zapékat. Rýžovou masu necháme zcela vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem doběla. Poté přidáme po jednom žloutky a umícháme krásný, hladký krém. Rýže je pořád horká, tak nelelkujeme a jdeme si připravit další náležitosti.
Jablka zbavíme slupek i jadřinců a nakrájíme ( nakrouháme ) na tenké plátky. Tvaroh vymícháme společně se žloutky, cukrem a citronovou kůrou.
Tak, rýže už vychladla, takže žloutkový krém vmícháme do rýže. Ze 3 bílků vyšleháme pevný sníh, který lehounce vmícháme do rýžové kaše.
Nádobu, ve které budeme zapékat, hezky vymažeme máslem. Polovinu rýžové hmoty přemístíme do mísy. Na ni ( tu hmotu ) stěrkou rozetřeme tvaroh a pohážeme brusinkama. Dále naskládáme jablečné plátky a posypeme skořicí. Nesladíme. Jablíčka jsou sladká dost a to ostatní taky . Na jablka urovnáme zbytek rýžové kaše.
Vložíme do trouby a pečeme při 200°C cca 30 minut. Až začne povrch zlátnout, ušleháme ze zbývajících dvou bílků sníh. Pak po částech vsypeme pískový ( krupicový ) cukr. Až se nám dělají fešné špičky, máme hotovo.
Slaďoučký sníh natřeme stěrkou na nákyp a vložíme znovu do trouby. Pod grilem cca 2 minutky. Kdo nemá funkci gril, nechá tam do zezlátnutí sněhu