Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Rynglové knedlíky z bramborového těsta


Suroviny

  • 500 g brambor typu B
  • 350 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • mléko dle potřeby
  • 16 rynglí (dle velikosti)
  • máslo
  • strouhanku
  • cukr
  • perník na strouhání
  • zakysanou smetanu
  • sůl

Postup

  • 1

    Brambory si uvaříme ve slupce den předem, oloupeme je a prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a rychle propracujeme. Ryngle omyjeme a osušíme ubrouskem.

  • 2

    Na pomoučněném vále si uděláme tenčí plát z těsta, nakrájíme na čtverce, do kterých se vejde ryngle a zabalíme.

  • 3

    Zavařujeme v osolené vodě 5-8 minut podle velikosti. Strouhanku promícháme s perníkem na strouhání a na sucho opražíme na pánvi. Posypeme směsí knedlíky a polijeme máslem.

  • 4

    Zdobíme zakysanou smetanou.

bramboryknedlíkysladké
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno