Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Rybí filé na špenátovo-sýrovém lůžku


Suroviny

  • 200 g baby špenátu
  • 1 kelímek sýru Gervais ( 125gr ) s česnekem a provensálskými
  • bylinkami nebo bez příchutě
  • 2 lžíce bylinkového oleje basilico nebo olivového
  • 2 filety bělomasé ryby nebo 4 kostky filé
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu nebo sýru Gran Moravia
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch).
    Špenátové listy dáme do cedníku a přelejeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat.
    Poté smícháme v misce se sýrem a urovnáme do zapékací misky, kterou vytřeme lžící oleje.

  • 2

    Rybu osolíme, opepříme a položíme na špenátové lůžko.Na ryby poklademe na plátky nakrájená rajčata, zakápneme zbývajícím olejem, opepříme a posypeme hoblinkami parmazánu (Gran Moravia).

  • 3

    Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 min., záleží na tloušťce ryby.

bramboryrajčatarybašpenátsýr
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno